Tussitaikurit

Keitä me olemme?

Tussitaikurit on Suomen suurin ja tunnetuin piirrosvideoiden tekijätalo. Toteutamme piirrosvideomme käsityönä Tampereella valkotaululle piirtäen. Piirrosvideoiden ohella teemme myös erilaisia kuvituksia ja livekuvituksia. 

 

Vuosien varrella tiimimme on kasvanut ja saanut lisäystä monien eri alojen ammattilaisista. Nykyisin meillä työskentelee esimerkiksi diplomi-insinöörejä, taidekasvattajia, medianomeja, yhteiskuntatieteilijä, kuvataideopettaja, musiikkipedagogi ja politiikan tutkija. Monialaisen osaamisemme ansiosta tiedeviestinnän selkeyttäminen on meille luontevaa, emmekä pelkää tarttua vaikeaankaan aiheeseen. Asiakkainamme on ollut lukuisia tutkijoita ja tutkimusryhmiä, julkisen sektorin toimijoita sekä yrityksiä ja järjestöjä. 

Miksi tiede on meille tärkeää?

Tussitaikureiden toimintaa on jo yrityksen alusta alkaen ohjannut yrityksemme filosofia. Haluamme tehdä maailmasta paremman paikan, ja uskomme siihen, että viestinnän tehtävä on tarjota yksinkertaisia oivalluksia. 

 

Tiedeviestinnän teemat ovat monelle Tussitaikurille lähellä sydäntä jo koulutus- ja työhistorian vuoksi. Tieteen popularisointi on yksi väylä tehdä tieteestä kaikkien asia ja tuoda tiedettä, tieteen tekijöitä ja uutta tietoa lähemmäksi ihmisiä ja jokapäiväistä elämää. Tiedepääoma ja tiedelukutaito auttavat ihmisiä ymmärtämään muuttuvaa maailmaa, tarjoavat lisätietoa arkipäivän päätöksen teon tueksi ja rakentavat myönteistä suhdetta tieteen tekemiseen ja sen julkiseen rahoittamiseen.

Yrityksen taustaa

Tussitaikurit perustettiin vuonna 2012  Aleksis Nokso-Koiviston ja Susanna Kaulasen toimesta. Aleksis innostui piirrosvideoiden tekemisestä katsottuaan RSA:n piirrosvideoita, ja pian mukaan liittyi kuvataidekasvattaja Susanna. Jo alussa videoiden tekoprosessi suunniteltiin siten, että asiakaspalavereilla, käsikirjoittamisella, luonnostelulla ja muilla videoprosessin vaiheilla oli oma, selkeä kaavansa. Tästä prosessista olemmekin saaneet kiitosta sekä asiakkailta että uusilta työntekijöiltä; standardisoidun prosessin ansiosta mukaan on helppo hypätä. 

 

Yrityksen alkuaikoina töitä tehtiin Tampereen Nekalassa, jossa piirtostudio oli rakennettu omakotitalon kellariin. Videoprojektien lisääntyessä kasvoi myös työntekijöiden määrä, ja lopulta uudet työtilat löysivät kotinsa Tampereen keskustasta Kuninkaankadulta. Nykyisin tussitaikureita on jo noin kaksikymmentä, ja piirtostudioitakin kaksin kappalein.